Wie zijn wij?

Het Expat Center East Netherlands is een onderdeel van World Trade Center Twente met als doel ondernemers in Oost Nederland te ondersteunen bij het aannemen van hoog gekwalificeerd internationaal personeel. We zorgen er tevens voor dat de nieuwe start in Nederland voor deze internationals zo soepel mogelijk verloopt, zij een fijne tijd hebben en zij dus lang uw werknemer zullen blijven.

We zijn gevestigd in het WTC in Hengelo en hebben heel Overijssel (en een beetje Achterhoek) als ons werkgebied met focus op Twente, Deventer en Zwolle .

Ons team heeft persoonlijke service hoog in het vaandel staan, dus neem contact met ons op als u vragen heeft over onze dienstverlening.

Wat kunnen we voor u doen?

In 4 stappen neemt u met onze hulp een kennismigrant aan. Ons team neemt u werk uit handen door het leveren van praktische diensten die het hele proces makkelijk maakt:

 • Stap 1:
  • Assistentie bij de recruitment via ons netwerk van dienstenpartners
   Maak gebruik van onze Dual Career Service om ook de meereizende partner te assisteren bij het vinden van een baan
 • Stap 2:
  • Aanvragen van werk-en verblijfsvergunningen
  • Aanvragen van andere IND gerelateerde vergunningen zoals erkend referent worden van de IND
 • Stap 3:
  • Welcome Center in het stadskantoor van Enschede voor eerste inschrijving i.s.m. 6 Twentse gemeentes en Immigratie&Naturalisatie Dienst (IND)
  • Service balie in het stadskantoor van Zwolle voor eerste inschrijving
  • Relocation Service voor persoonlijke begeleiding bij het vinden van een woning en het laten settlen van de expat
 • Stap 4:
  • De belangrijke “maatschappelijke” taak met aandacht voor integratie en de sociale kant van het expat leven:
   • Maandelijkse Expat Meet&Greet in Enschede
   • Jaarlijks een aantal social events, zoals workshops of uitstapjes
   • Jaarlijks een aantal informatieve bijeenkomsten, bijvoorbeeld over belastingen of het kopen van een huis
   • Nederlandse taaltraining
   • Expat Buddy Program

Daarnaast is het Expat Center gedurende alle stappen het centrale informatiepunt voor de ondernemer en de expat via de websites en persoonlijk via telefoon en email voor persoonlijk advies over de diverse aspecten van internationalisering van uw onderneming

Onze partners

Bedrijven die kennismigranten in dienst nemen kunnen Corporate Partner geworden. Met een jaarlijkse bijdrage steunen ze de sociale activiteiten voor hun eigen internationale medewerkers en maken ze gratis gebruik van onze functie als centraal informatiepunt. Een leuke bijkomstigheid is de korting op onze dienstverlening. Meer weten? neem contact op met Michelle Ekkelkamp: m.ekkelkamp@ecen.nl.

Onze Corporate Partners
Apollo Tyres R&D, Bruco Integrated Circuits, Demcon, Foseco Vesuvius, Malvern Panalytical, NX Filtration, Micronit Microtechnoligies, Saxion Hogeschool, Thales, Toray Advanced Composites, Universal Electronics, Universiteit Twente, Movella.

Onze dienstenpartners
Samen met onze dienstenpartners kunnen we het brede palet van diensten aanbieden. Op het gebied van huisvesting, financieel & juridisch advies, Nederlandse en Engelse taal- & cultuurtraining en recruitment werken we met betrouwbare partners die bekend zijn met expat gerelateerde vraagstukken. Het Expat Center verwijst u graag door naar een van de specialisten.

Overige partners
Het Expat Center speelt tevens een rol in de vraagstukken rond regionale thema’s van talent en internationaal vestigingsklimaat. Hiervoor werken we nauw samen met Twente Board Development, International School Twente (ISTwente) (deze website is i.s.m. hen tot stand gekomen), Novel-T, OostNL, en krijgen hiervoor financiële ondersteuning van provincie Overijssel.

Belangrijke partners zijn de Immigratie & Naturalisatie Dienst (IND) en de 6 gemeentes die aangesloten zijn bij ons Welcome Center zodat de eerste inschrijving van kennismigranten vlot verloopt: Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal.
Om ook Regio Zwolle te bereiken werken we daar samen met Kennispoort en gemeente Zwolle en hebben we een service balie in het stadskantoor van Zwolle.

Meer weten ?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening voor uw HR adviseurs of internationale medewerkers, Corporate Partner worden of onze dienstenpartners? Neem contact met ons op, dan plannen we graag een persoonlijk gesprek.