Hoe vind ik een internationale kandidaat ?

Nu u besloten heeft ook internationale talenten te zoeken, zijn er een aantal praktische zaken om mee rekening te houden. Misschien is het de eerste international / expat / kennismigrant die bij u komt werken? Dan is het goed uzelf te informeren over zaken als werkvergunningen en het werken met verschillende culturen. Het Expat Center informeert u graag over de logische stappen.

Aandachtspunten

Werven van kenniswerkers binnen Europa is gemakkelijker, vanwege reisafstand en doordat taal en cultuur iets dichter bij de Nederlandse liggen. Bovendien is er geen vereiste voor werk- en verblijfsvergunning wat het hele proces iets eenvoudiger maakt.

Let bij het werven van een international altijd goed op:

  • Eventuele ervaring van de kandidaat met werken/studeren in het buitenland
  • De motivatie (prestige, economische vooruitgang)
  • Niveau van het Engels
  • Meereizende partner/gezin
  • Cultuurverschillen
  • Valideren van lokale diploma’s
  • Binden van de medewerker door middel van voertaal op de werkvloer of Nederlandse taaltraining, toewijzen van een buddy

Het Expat Center helpt u

Werven in het buitenland is iets lastiger dan in Nederland, maar zeker niet onmogelijk. Maak gebruik van uw eigen netwerk of schakel een van onze ervaren partners in: Bysonder Recruitment, QSXL en Technisch Nederland. We werken nauw met hen samen en kunnen de vervolgstappen tevens verzorgen, waarbij het Expat Center de aanvraag van de werkvergunning en huisvesting voor de nieuwe medewerker regelen. Tevens werken we samen met TalentIT, de organisatie die IT studenten onderbrengt bij bedrijven in de regio voor bijbaan, stage en vaste baan.

Denk ook aan de impact van het werken met mensen met een verschillende culturele achtergrond. U kunt zich voorbereiden door mee te doen aan workshops of cultuurtrainingen en advies te vragen aan een specialist. Het Expat Center verwijst u graag door.

Vacature plaatsen

In oost Nederland is het tevens mogelijk om gebruik te maken van de regionale vacature website, verzorgt door Twente Branding. Neem voor het plaatsen van een vacature op twente.com/vacatures contact op met Twente Branding: 053-4836 839

Vragen?

Heeft u vragen? Uiteraard staan wij u graag persoonlijk te woord, in het Nederlands of Engels. U kunt ons bereiken door te bellen met +31 (0) 74 2503325, een e-mail te sturen naar info@ecen.nl of vul het contactformulier in.