Hoe vind ik een internationale kandidaat ?

Nu u besloten heeft ook internationale talenten te zoeken, zijn er een aantal praktische zaken om mee rekening te houden. Misschien is het de eerste international / expat / kennismigrant die bij u komt werken? Dan is het goed uzelf te informeren over zaken als werkvergunningen en het werken met verschillende culturen. Het Expat Center informeert u graag over de logische stappen.

Aandachtspunten

Werven van kenniswerkers binnen Europa is gemakkelijker, vanwege reisafstand en doordat taal en cultuur iets dichter bij de Nederlandse liggen. Bovendien is er geen vereiste voor werk- en verblijfsvergunning wat het hele proces iets eenvoudiger maakt.

Let bij het werven van een international altijd goed op:

  • Eventuele ervaring van de kandidaat met werken/studeren in het buitenland
  • De motivatie (prestige, economische vooruitgang)
  • Niveau van het Engels
  • Meereizende partner (wil hij/zij ook een baan??) / gezin
  • Cultuurverschillen
  • Valideren van lokale diploma’s
  • Binden van de medewerker door middel van voertaal op de werkvloer of Nederlandse taaltraining, toewijzen van een buddy

Het Expat Center helpt u

Werven in het buitenland is iets lastiger dan in Nederland, maar zeker niet onmogelijk. Maak gebruik van uw eigen netwerk of schakel een van onze ervaren partners in: Bysonder Recruitment, QSXL en The Chain Company. We werken nauw met hen samen en kunnen de vervolgstappen tevens verzorgen, waarbij het Expat Center de aanvraag van de werkvergunning en huisvesting voor de nieuwe medewerker regelt. Tevens werken we samen met TalentIT, de organisatie die IT studenten onderbrengt bij bedrijven in de regio voor bijbaan, stage en vaste baan.

Denk ook aan de impact van het werken met mensen met een verschillende culturele achtergrond. U kunt zich voorbereiden door mee te doen aan workshops of cultuurtrainingen en advies te vragen aan een specialist. Het Expat Center verwijst u graag door.

Dual Career Service: ook de partner een baan!

Sinds 2019  werkt het Expat Center nauw samen met recruitment partner The Chain Company en nu bieden we samen de Dual Career Service aan. Deze service kunt u als werkgever inzetten tijdens het wervingsproces om die gewilde kandidaat “over de streep te trekken” en bij u te komen werken. Want het komt regelmatig voor dat degene die voor de baan naar Twente wil komen, dit alleen doet als zijn of haar partner tevens een goede kans op een baan heeft. Helaas vereenzamen die vaak in Nederland wanneer ze zelf geen geschikte baan kunnen vinden. Het gevolg voor partners die meeverhuizen en in hun professionele en sociale integratie over het hoofd worden gezien? … de kenniswerker en zijn partner gaan terug naar hun moederland en de werkgever kan opnieuw op zoek naar een uiterst schaarse nieuwe medewerker.Logo Chain Company
Kenniswerkers of hun werkgevers kunnen de diensten van het Expat Center East Netherlands gebruiken en zo een geschikte baan voor hun partner vinden, die daarmee zijn of haar eigen bestaan kan opbouwen, zich professioneel kan ontwikkelen en dus zelf ook sociaal meer armslag krijgt.

Het programma:
De partners kunnen een kort (4-5 maanden) of langer lopend (5-6 maanden) programma volgen waarin zij leren hoe te solliciteren in Nederland. Wat zijn bijvoorbeeld cultuur issues die je kunt voorkomen, wat zijn de do’s en de don’ts in Nederland, welke job boards zijn relevant voor je, hoe gebruik je Linked-In?. Kortom, hoe kom je zo snel mogelijk aan een baan bij een bedrijf dat jouw talent en kennis onderkent, en waarbij je van je baan een serieuze loopbaan maakt.
Wilt u meer weten over de 2 verschillende programma’s en de betaalbare tarieven? Neem contact met ons op door te bellen met +31 (0) 74 2503325, een e-mail te sturen naar info@ecen.nl of vul het contactformulier in.

Vacature plaatsen

In oost Nederland is het tevens mogelijk om gebruik te maken van de regionale vacature website, verzorgt door Twente Branding. Neem voor het plaatsen van een vacature op twente.comcontact op met Twente Branding: 053-4836 839

Vragen?

Heeft u vragen? Uiteraard staan wij u graag persoonlijk te woord, in het Nederlands of Engels. U kunt ons bereiken door te bellen met +31 (0) 74 2503325, een e-mail te sturen naar info@ecen.nl of vul het contactformulier in.