Het gesprek

Heeft u een mogelijke kandidaat gevonden? Voor het eerste gesprek kan een video call (bijv. via Skype) handig zijn. Ook kunt u online testen op vaardigheden. Bij wederzijds welbevinden, kunt u de kandidaat laten inreizen voor een face-to-face gesprek en (mogelijk) assessment. Komt de kandidaat van buiten de EU? Dan kan een inreisvisum nodig zijn. Dit verschilt per nationaliteit.

Formaliteiten

Er zijn aantal formaliteiten waar u aan moet denken bij het aannemen van een international:

Komt de kandidaat uit de EU/EER of Zwitserland? Dan is er geen werk- en verblijfsvergunning nodig.
Komt de kandidaat van buiten de EU/EER of Zwitserland? Dan is er wel een werk- en verblijfsvergunning nodig. De exacte procedure is afhankelijk van de nationaliteit van de kandidaat.
Word erkend referent bij de Immigratie- en naturalisatiedienst (IND) om de kandidaat onder de Kennismigranten regeling aan te kunnen nemen en gebruik te maken van versnelde procedures.
Indien u voldoet aan de voorwaarden kunt u een werkvergunning aanvragen via het UWV.

Belasting

Mogelijk heeft uw kandidaat vragen over belastingheffing, of de gevolgen van het kopen van een huis. Ook als werkgever krijgt u te maken met een aantal nieuwe regelingen. Zo maakt een international mogelijk extra kosten. Deze kosten mag een werkgever vergoeden door 30% van het loon, inclusief vergoeding belastingvrij te verstrekken (30%-regeling).

Meereizende partner + familie

Uw buitenlandse medewerker wil mogelijk ook familieleden meenemen. Ook daarvoor moet, indien uw medewerker en zijn partner/gezin van buiten de EU/EER of Zwitserland komen, een visum en verblijfsvergunning worden aangevraagd. Dit kan de medewerker zelf regelen, of u als werkgever kan dit doen. Uiteraard helpen wij u graag. Neem contact op voor meer informatie.

Dual careers

Werk voor de partner kan voor de kandidaat een vereiste zijn om de baan aan te nemen. We kunnen u op voorhand al informeren over de mogelijkheden en vereisten en zoeken naar een passende functie. Onze servicepartner Karin Pranger kan hier ook bij ondersteunen.

Wonen en leven in Oost-Nederland (Twente)

Twente, the work life region. Een omgeving waarin een succesvolle carrière kan worden gecombineerd met een veilige en aangename woon- en leefomgeving. Een omgeving waarin kunst, cultuur en sport belangrijke onderdelen zijn van leven en welzijn. Van theater, meerdaagse evenementen tot tentoonstellingen in steden en authentieke dorpen.

Twente biedt een inspirerende, educatieve omgeving, met onderwijsinstellingen die gericht zijn op ondernemerschap, waardoor talenten van over de hele wereld naar Twente komen. Met meer dan 3130 hightechbedrijven die dagelijks op zoek zijn naar talent, kun je je in Twente continu blijven ontwikkelen.

Twente is een toegankelijke regio en bereikbaar via de weg, per spoor, over het water of via de lucht. Met een aantrekkelijk en bereikbaar vestigingsklimaat dat zorgt voor de komst van internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven. Een drietal hightech hotspots, die nauw met elkaar verbonden zijn, vormen een aantrekkelijke werkomgeving en faciliteiten voor de moderne werkgever en werknemer.

Meer informatie over wonen, werken en studeren in Twente vindt u op https://www.twente.com/

Vragen?

De toolbox voor HRM-adviseurs is in het Nederlands. Bij verwijzing naar detailpagina’s op onze website, komt u in het Engelse gedeelte terecht. Heeft u vragen? Uiteraard staan wij u graag persoonlijk te woord, in het Nederlands. U kunt ons bereiken door te bellen met +31 (0) 74 2503325, een e-mail te sturen naar info@ecen.nl of vul het contactformulier in.