Wat kunnen we nog meer doen voor “onze” expat?

Uw nieuwe internationale collega is aan het werk, heeft een huis gevonden, de kinderen gaan naar school, dus nu is alles rond? Eigenlijk niet….na de eerste drukke weken van verhuizing, het regelen van de praktische zaken zoals arbeidscontract, BSN en verzekeringen wordt alles nu rustiger en iets “normaler”, maar is er ook tijd voor andere zaken waarbij b.v. het opbouwen van een sociaal netwerk belangrijk wordt. De werkgever en het Expat Center kunnen daarbij helpen.

Buddy

Een Buddy kan zowel op het werk als in de privé situatie helpen. Door het aanstellen van een Buddy, voelt uw nieuwe medewerker zich snel thuis binnen de organisatie. De expat leert sneller de bedrijfscultuur kennen en maakt kennis met ongeschreven regels die in iedere onderneming aanwezig zijn.

Het Expat Center heeft zelf een Expat Buddy Program waarin enthousiaste Nederlanders (nieuwe) expats 3 maanden lang persoonlijk begeleiden. Ze spreken een aantal keer per maand af en zo zal de expat de omgeving snel leren kennen en kennis maken met de Nederlandse taal en cultuur.  Uw medewerkers kunnen zich aanmelden voor dit gratis programma door een email naar ons te sturen en u kunt natuurlijk zelf ook buddy worden !

Nederlandse taaltraining

Het kennen van de Nederlandse taal zorgt voor een snellere integratie op het werk, maar ook daarbuiten. Voor de meereizende partner die ook wil werken is het leren van Nederlands zeker aan te raden en zal de kans op een baan vergroten.

Schrijf uw medewerker in voor onze volgende cursus in Hengelo. In kleine groepen (maximaal 10 personen), gericht op hoger opgeleiden, is er ruimte voor persoonlijke aandacht en op maat gemaakte opdrachten. De lessen vinden in de avond plaats om juist de werkenden gelegenheid te bieden Nederlandse taaltraining te volgen.
Tevens is het mogelijk privéles of in-company lessen te volgen. We werken hiervoor samen met onze partners NKTH taaltraining, Flowently, vanTaal, Ennef en Hannie Kaarsmaker Trainingen.

De eerstvolgende cursussen voor niveau A0-A1 en niveau A1-A2 starten over een paar weken. De totale cursusduur is 13 lessen en de kosten zijn €475,00 inclusief het lesboek. De locatie is het World Trade Center Twente, gelegen naast het station in Hengelo. De lesruimte is ruim opgezet zodat er veilig en volgens de RIVM richtlijnen voor COVID-19 lesgegeven kan worden. Mochten de maatregelen veranderen, dan worden de lessen online gegeven.
Neem contact met ons op over de details en aanmelden van uw medewerker.

Events

Het succes van tijdelijk in het buitenland wonen en werken hangt voor een groot deel af van het algemeen welzijn, dus simpel gezegd; de expat wil naast een goede baan ook gewoon een leuke tijd hebben, het land en de cultuur leren kennen en nieuwe vrienden maken.
Met de social events draagt het Expat Center hieraan bij. Jaarlijks worden zo’n 20 events georganiseerd zoals een workshop, bezoek aan Giethoorn en onze maandelijkse Meet & Greet. Daarnaast worden informatieavonden gegeven over het Nederlandse belastingsysteem, gezondheidszorg en cv-trainingen voor de partner.

Vragen?

Heeft u vragen? Uiteraard staan wij u graag persoonlijk te woord, in het Nederlands of Engels. U kunt ons bereiken door te bellen met +31 (0) 74 2503325, een e-mail te sturen naar info@ecen.nl of vul het contactformulier in.