Formaliteiten – need to know

Op één adres, ons Welcome Center in het stadskantoor van Enschede, schrijven we uw medewerker in bij het register Basisregistratie Personen (BRP). Hij of zij verkrijgt daar een Burger Service Nummer (BSN). Denk daarnaast aan:

Openen lokale bankrekening
Regelen zorgverzekering
Registratie huisarts
Aanvragen gas, water, licht, telecom en internet

Formaliteiten – nice to know

Na de eerste, belangrijkste formaliteiten (zie ‘need to know’) kan men later andere zaken regelen, zoals:

Aanvraag DigiD
Registratie tandarts
Omzetten rijbewijs
Onderwijs / kinderopvang (zie ook ‘Onderwijs’)

Onderwijs

International School Twente (ISTwente) is dé internationale school in Oost-Nederland, waar persoonlijke aandacht voorop staat. Gevestigd in Enschede, met een Primary en Secondary school voor leerlingen van 4 tot 18 jaar. ISTwente biedt onderwijs aan ruim 140 leerlingen van meer dan 25 verschillende nationaliteiten. Als community school organiseren ze diverse activiteiten. Zowel op school, als daarbuiten.

De kwaliteit van het onderwijs is zoals je van een internationale school mag verwachten. De school biedt internationaal erkende onderwijsprogramma’s: de Primary school volgt het International Primary Curriculum (IPC) en de Secondary school de International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP). Geen enkel kind is hetzelfde, dus het lesprogramma en de ondersteuning zijn op maat. Afgestemd op het niveau en de behoeften van het kind.

Woonruimte

Een prettige woning draagt eraan bij dat uw medewerker zich zo snel mogelijk thuis voelt. Bij aankomst in Nederland is het aanbieden van tijdelijke huisvesting een goede oplossing. Expat Center helpt met haar Relocation Service ook graag bij het vinden van permanente huisvesting. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor tijdelijke en permanente huisvesting werken we samen met: HousingXL, Villapark Eureka, Resort Hotel Bad Boekelo, Short Stay Enschede en Twents Vast.

Vragen?

De toolbox voor HRM-adviseurs is in het Nederlands. Bij verwijzing naar detailpagina’s op onze website, komt u in het Engelse gedeelte terecht. Heeft u vragen? Uiteraard staan wij u graag persoonlijk te woord, in het Nederlands. U kunt ons bereiken door te bellen met +31 (0) 74 2503325, een e-mail te sturen naar info@ecen.nl of vul het contactformulier in.