Aanspreekpunt voor vragen

Het Expat Center is onderdeel van het World Trade Center Twente en hét aanspreekpunt voor HR-adviseurs en internationals die in het oosten van Nederland werken of geïnteresseerd zijn in onze regio. De website is een bron van informatie, maar aangezien elk dossier anders is, plannen we graag een persoonlijk gesprek met u in om uw specifieke vragen te beantwoorden.

Ik wil een kennismigrant aannemen.
Waar moet ik aan denken?

Als werkgever bent u continue op zoek naar het juiste talent op de juiste plek. Internationaal talent kan dus ook dat talent zijn. Maar waar vindt u deze medewerker? En waar moet u aan denken bij het aannemen van zo'n kennismigrant ? Expat Center East Netherlands biedt een breed scala aan diensten om u te begeleiden bij het in dienst nemen van een international. Van het zoeken van een kandidaat, tot de aanvraag van een werkvergunning bij de IND en het settelen na aankomst in Nederland.
Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw nieuwe medewerker een ‘soft landing’ heeft bij aankomst. En zich zowel in uw organisatie als in Oost- Nederland snel thuis voelt.

De voordelen van onze dienstverlening

U kunt ons inschakelen bij het hele traject, of delen hiervan:

  • Assistentie bij het vinden van het internationaal talent
  • Aanvraag van het erkend referentschap (bij de Immigratie & Naturalisatie Dienst, IND)
  • Aanvraag van de werkvergunning van de kennismigrant en familie
  • Met onze Relocation Service helpen wij uw nieuwe collega met het zoeken naar geschikte woonruimte, het openen van een bankrekening, starten van verzekeringen, informeren over de (internationale) scholen en andere formaliteiten.
  • Tevens organiseert het Expat Center activiteiten en informatieve bijeenkomsten voor zowel de expat als HR adviseur

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Eén locatie

Alle formaliteiten voor de expat handelen we gelijktijdig af op één locatie, ons Welcome Center in het Stadskantoor van Enschede. Deze locatie is met name geschikt voor de internationals die in Twente wonen en/of werken. Tijdens de afspraak geeft het Expat Center veel informatie over wonen en werken in (oost) Nederland, wordt de expat geregistreerd en ontvangt het BSN en levert de IND de benodigde diensten, zoals het uitreiken van de verblijfspas.

Vragen?

Heeft u vragen? Uiteraard staan wij u graag persoonlijk te woord, in het Nederlands of Engels. U kunt ons bereiken door te bellen met +31 (0) 74 2503325, een e-mail te sturen naar info@ecen.nl of vul het contactformulier in.