Expat Center East Netherlands - Expat Center en IND team in stadskantoor Enschede
Expat Center en IND team

Het Welcome Center in het stadskantoor van Enschede bestaat vandaag 5 jaar!  Samen met de IND en de gemeente Enschede zorgt het Expat Center voor een soepele start voor de nieuw gearriveerde kennismigranten. Een BSN wordt afgegeven, de verblijfspas wordt uitgereikt en er wordt informatie gegeven over wonen en werken in Nederland. Ook voor internationals die al langer in Oost Nederland wonen is het een belangrijk loket. Zij kunnen hun biometrie laten afnemen of een nieuwe verblijfspas afhalen als hun verblijf verlengd wordt.

De gemeente Enschede is een belangrijke schakel: zij zorgen voor inschrijving in eigen gemeente en geven dan meteen het BSN (Burger Service Nummer) af, maar controleren ook de brondocumenten zoals paspoort en geboortecertificaat voor 5 andere gemeentes. Borne, Oldenzaal, Hengelo, Almelo en Hof van Twente sturen vervolgens zelf het BSN een paar dagen later toe.

Gedurende de afgelopen 5 jaar zijn er ruim 3000 afspraken gemaakt voor expats die bij zo’n 80 verschillende bedrijven en instanties werken.

Het jubileum werd met het hele team van Expat Center, IND en gemeente met koffie en taart gevierd. Op naar de volgende 5 jaar !