Expat Center in de run voor Europese awardHet Expat Center East Netherlands (ECEN) is genomineerd voor de Europese prijs “Most EU Mobile Citizen Friendly Location”. Met de dienstverlening aan internationale medewerkers van bedrijven in oost Nederland viel ECEN op bij de Europese organisatie ECAS. Door specifieke diensten en het sociale programma wordt een “soft landing” gewaarborgd en het settelen van de expats in de regio makkelijker gemaakt.

Het Expat Center verleent haar diensten aan bedrijven in oost Nederland die met hoger opgeleid, internationaal personeel werken. ECEN ondersteunt de bedrijven door b.v. de aanvraag van werkvergunningen te verzorgen, huisvesting voor de nieuwe medewerker en familie te zoeken en te informeren over praktische zaken zoals de internationale school en gezondheidszorg.

ECEN viel bij ECAS (European Citizen Action Service) met name op vanwege de helpdesk, het sociale programma van activiteiten (o.a. een maandelijkse borrel en uitstapjes), de Nederlandse taaltraining en het Expat Buddy Program. Het doel is om de expats met elkaar in contact te brengen, meer te laten leren over de Nederlandse cultuur en hen zo een prettig verblijf te bieden in Nederland en dus langer te behouden voor de werkgever.

Hoe breng ik mijn stem uit?

Een prachtig bericht natuurlijk, waar we trots op zijn ! Bent u het met ons eens? Breng dan uw stem uit en steun het Expat Center om deze prijs naar Twente te halen.

Stemmen kan tot medio november, online via deze link
Eerst kort registreren, kies dan
Category 2: Practices aimed at improving the social and cultural inclusion of mobile EU citizens
en
Welcome home – efforts to turn a destination into a home for expats living in the Netherlands (Expat Center East Netherlands)
Vink het vakje aan:
2.4. Initiative: Welcome home (Expat Center East Netherlands)

En klik Complete aan onderaan de pagina =  stem uitgebracht !
De periode voor stemmen is verlengd tot medio november, waarna de uitslag bekend wordt gemaakt die we uiteraard met u delen.