Expat Center East Netherlands - Corona updateDe situatie en nieuwe maatregelen rond COVID-19 (Corona) wijzigt bijna per dag. Het Expat Center East Netherlands houdt u op de hoogte wat dit voor consequenties heeft voor onze dienstverlening aan u en uw internationale medewerkers.

Heeft u vragen? Bel of email ons voor meer info­rmatie: 074-2503325, info@ecen.nl.

Update 6-7-2020

Het inreisverbod naar Nederland is versoepeld en voor sommige nationaliteiten opgeheven. Kennismigranten, stagiairs, studenten en onderzoekers kunnen veelal (met voorwaarden) weer naar Nederland reizen. Goed nieuws voor hen en de werkgever ! Het Expat Center plant graag een afspraak in voor de volgende stap: inschrijven bij de gemeente voor een BSN en het afhalen van de verblijfspas. Het afnemen van biometrie is tevens weer mogelijk bij ons Welcome Center in het stadskantoor van Enschede.

Update 12-6-2020

Het Welcome Center in Enschede gaat weer open ! Vanaf 15 juni zijn het Expat Center en IND weer aanwezig in het stadskantoor van Enschede. U kunt een afspraak maken voor eerste inschrijving (en BSN), ophalen van een verblijfsdocument en plaatsen van een VA sticker. Afname van biometrie (foto en vingerafdrukken) kan vanaf een latere datum. In het stadskantoor zijn maatregelen genomen om een veilige omgeving te creeeren. Bezoek aan het stadskantoor kan alleen op afspraak, dus neem contact op met het Expat Center voor details.

Update 6-4-2020

De IND was de afgelopen weken niet meer aanwezig bij het Expat Center en verlengt, in navolging van het recente kabinetsbesluit, deze periode t/m 28 april. De verblijfspassen zijn alleen in spoedgevallen af te halen bij de IND locatie in Zwolle. Hiervoor dient men een afspraak te maken bij de IND via telefoonnummer 088-0430 430.

Gemeente Enschede verzorgt heel beperkt de eerste inschrijving om een BSN te verkrijgen. Neem voor meer informatie en het maken van een afspraak contact op met het Expat Center op 074-2503325 of per email info@ecen.nl.

Update 3-4-2020

Het Expat Center en World Trade Center Twente hebben zich aangesloten bij het COVID-19 Support team van Novel-T. Dit team van experts uit diverse disciplines informeert en begeleidt ondernemers bij alle vragen die de situatie rond COVID-19 oproepen. Meer informatie op de website van Novel-T.

Update 26-3-2020

De verblijfspassen van onze klanten zijn deze week overgebracht naar de hoofdlocatie van de IND in Zwolle. Klanten kunnen alleen een afspraak maken bij het loket voor het ophalen van een eerste verblijfsdocument regulier. Voorwaarde hiervoor is dat de klant naar Nederland is gereisd met een mvv (machtiging tot voorlopig verblijf). En een verblijfsdocument nodig heeft om bijvoorbeeld een zorgverzekering aan te vragen. Of om zich in te schrijven bij de gemeente (BRP).U kunt alleen telefonisch (niet online) een afspraak laten inplannen bij de IND via telefoonnummer 088 04 30430.

Update 23-3-2020

De medewerkers van het Expat Center werken vanuit huis dus we blijven bereikbaar voor uw vragen over b.v. het aannemen van kennismigranten. Heeft u een kandidaat in beeld en twijfelt u of u de aanvraagprocedure zal starten? Overleg met een van onze adviseurs per mail of telefonisch.

De gemeente Enschede plant t/m april geen nieuwe afspraken in voor eerste registratie. Neem contact op met het Expat Center voor de mogelijkheden.

De IND maakt alleen in spoedgevallen nog afspraken bij hun grotere locaties (voor oost Nederland is dit Zwolle). Dit kan alleen telefonisch via 088 04 30430.

De Masterclass Internationaal Talent van 14 april in Deventer is geannuleerd en wordt op een later tijdstip alsnog georganiseerd. Hou uw inbox en onze website in de gaten!

Update 17-3-2020

Gemeente Enschede registreert nog steeds nieuw aangekomen (kennis)migranten in het BRP. Normaliter krijgt men op maandagen tijdens de openingstijden van ons Welcome Center, het BSN meteen mee, mits woonachtig in gemeente Enschede. Vanaf heden wordt het BSN echter een dag later per post opgestuurd.

Update 16-3-2020

Welcome Center:
De IND heeft vandaag besloten om vanaf heden geen personeel meer naar de expat centers te sturen. Deze maatregel geldt in ieder geval t/m 6 april.

Dit houdt in dat op onze locatie in het stadskantoor van Enschede (ons Welcome Center) geen IND dienstverlening mogelijk is. Tot nader orde worden er geen eerste verblijfspassen, verlengingspassen, VA stickers afgegeven en geen biometrie afgenomen. Ook de Zoekjaar verblijfspassen worden niet uitgereikt.

Alle klanten met een afspraak t/m 6 april zijn geïnformeerd.

De gemeente Enschede verzorgt nog wel de eerste inschrijving vanuit het buitenland en geeft het Burger Service Nummer (BSN) wel af. De afspraken hiervoor blijven derhalve gewoon staan.

De medewerker van het Expat Center zal vanaf 23 maart niet aanwezig zijn in het stadskantoor. Klanten met een afspraak voor registratie (BSN) dienen zich zelf te melden bij de receptie.

Events:
De events van het Expat Center worden tot nader orde geannuleerd. Dit betreft op dit moment de Information Evening on Taxation van 17 maart en de Expat Meet&Greet van 2 april.

Nederlandse taaltraining:
Op dit moment kijken we naar oplossingen om de twee ingeplande taaltrainingen digitaal doorgang te kunnen laten gaan. Alle deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gehouden.

Het starten van een nieuwe cursus is voorlopig uitgesteld.